L’Ajuntament tancarà el Turó de la Rovira per frenar-ne el deteriorament

Descobriment turístic fa uns anys i lloc assidu dels barcelonins durant el confinament, el Turó de la Rovira és un formidable mirador de Barcelona que moltes vegades està ple de gent. De dia i de nit. Tant és així que el conjunt de les antigues bateries antiaèries i les restes de barraques (habitades fins al 1990) s’estan deteriorant. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte per tancar l’espai. Està previst que les obres es facin l’estiu que ve, però el projecte haurà de passar primerpel plenari.

Seguir leyendo

L’espai museïtzat obre tres dies a la setmana

En horari d’hivern, l’espai museïtzat de les bateries antiaèries (on es van construir les plataformes de quatre canons, centre de comandament, espais per a la tropa i els oficials, destres, banys i cuines) obre els dimecres, dissabtes i diumenges al matí. La visita és gratuïta i des que va sorgir la pandèmia no hi ha recorreguts guiats, expliquen des del Museu d’Història de Barcelona, del qual depèn l’espai, inaugurat el 2011.

La bateria, des de la qual es pot contemplar la ciutat –cap al mar i cap a Collserola–, va ser construïda durant la Guerra Civil per intentar defensar Barcelona dels atacs de l’aviació feixista. Després de la guerra es van aprofitar les estructures per construir les barraques dels Canons, que miren al Guinardó pel costat sud i al Carmel pel costat nord, deshabitat des del 1992, abans dels Jocs Olímpics.

La restauració de l’espai patrimonial va rebre el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà el 2012.

Lee más: elpais.com


Comparte con sus amigos!