Cinc pastisseries que us faran salivar | Estil

A Mataró, si hi ha una pastisseria reconeguda és Uñó, que ha merescut la Fava d’Or al dolç singular. A més de tenir un mestre xocolater com Claudi Uñó al capdavant, aquesta pastisseria ha merescut la distinció pel seu torró d’autor, una tradició que té més de 25 anys. Cada any, el pastisser s’alia amb un artista local per crear un torró ben especial: mentre que l’artista s’encarrega de dissenyar la forma de la peça, el pastisser li dona un gust especial. L’últim Nadal, el torró era de praliné de mil fulles amb ametlles salades i trufa de xocolata al whisky, amb un disseny de l’escultora i ceramista Catherine Lorton.

Muñoz, a Sant Vicenç dels Horts i Sant Cugat del Vallès

Eugeni Muñoz, tercera generació de les pastisseries Muñoz, de Sant Vicenç dels Horts, és l’impulsor de la IV Mostra Internacional de Pastisseria i dels Premis Fava de Cacau, juntament amb l’ajuntament del seu municipi. Sense oblidar la pastisseria clàssica heretada del seu pare, l’Eugeni treballa per oferir uns dolços renovats, de la mateixa manera que s’actualitza la gastronomia. Els torrons de ginebra amb efervescent i el de yuzu i petazetas són un exemple d’aquesta innovació. També és professor de pastisseria a través de l’empresa italiana Mancinelli i col·labora amb escoles de gastronomia de tot Espanya.

Bahía, a l’Ampolla 

A l’Ampolla s’hi amaga una pastisseria que mereix una excursió a les Terres de l’Ebre. És la pastisseria Bahía, liderada pel Dani Sabater, que també ha rebut una Fava de Cacau. Fundada el 1973, aposta per la pastisseria tradicional amb tocs avantguardistes i rep influències de la pastisseria francesa. Un dels seus productes més coneguts és el panettone, de quatre gustos: xocolata, fruita, tres xocolates i xocolata amb avellana. També té una brioixeria molt demandada, on destaquen el croissant de mascarpone, el de gerds o el de crema d’avellana i mató. Serveix els seus productes al restaurant amb estrella Michelin Quatre Molins.

Lee más: elpais.com


Comparte con sus amigos!